thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenAfrica Tours biedt u aan:Rondreis BotswanaMeer info
Rondreis Botswana: fly-in safari met Desert & Delta Safaris met Africa Tours

9-daagse Fly-in safari met Desert & Delta SafarisBotswana, ontdek een stukje paradijs op aarde

vanaf € 4.082pp
Africa Tours Professioneel reisadvies van specialisten

Botswana, het Afrika uit je dromenEen exclusieve en individuele ontdekkingsrondreis

Botswana is Afrika's succesverhaal. Sinds 1966 is het land een democratie en je vindt er de grootste diamantmijnen ter wereld. Het land is economisch welvarend en heeft een goed uitgebouwd onderwijs en gezondheidssysteem. Bovenop is het ook het land waar de wildernis het best intact bleef.

Op een oppervlakte zo groot als Frankrijk vind je er amper wegen. Botswana ligt trouwens op 1000 meter boven de zeespiegel en de Kalahari-woestijn bedekt 85% van het grondgebied. Maar in het noorden doet er zich een wonder voor ... daar maakt de Okavango-rivier de woestijngrond vruchtbaar en kan je zo goed als alle Afrikaanse zoogdieren spotten. Tijdens de 9-daagse fly-in safarirondreis van Africa Tours met Desert & Delta Safaris verken je de spectaculairste plekken in het land en geniet je van de enorme verscheidenheid aan wild en flora. Een fantastische ervaring!

Op fly-in safari

Je vliegt op Maun, de toegangspoort tot de Okavango-delta. De stad kenmerkt zich door een bonte mengeling van moderne gebouwen en inheemse hutten. Op de luchthaven word je opgewacht door je privé piloot. De ideale manier om Botswana te verkennen is per fly-in safari. Je vliegt in een klein vliegtuig naar Camp Moremi. Tijdens de vlucht heb je een fenomenaal zicht over een van de grootste wonderen van Afrika, de Okavango-delta. Vanuit de lucht ontvouwt zich een schilderachtig tafereel, ontelbaar vele zijrivieren van de Okavango lopen er als een wirwar door het landschap. In het droge seizoen zorgen de vele dode bomen er voor spookachtige silhouetten.

Savute Safari Lodge Africa Tours
Zonsondergang bij Savute Safari Lodge

Een paradijs vol wilde dieren

's Middags ga je het natuurschoon van dichtbij bekijken in een open landrover. Net als op alle andere plekken, ga je op pad met zeer ervaren gidsen en kom je heel wat te weten over de natuur en zijn inwoners. In de delta spot je al snel leeuwen, luipaarden, cheeta's en de zeldzame wilde hond. Het is subliem om met eigen ogen mee te maken hoe het water er vaak drastisch daalt en stijgt en hoe het wild er probeert te overleven. Het geluid van brullende leeuwen, blaffende luipaarden of huilende hyena's of van het ruisend papyrusriet 's avonds heeft iets mysterieus. Machtig gewoon! Het is zalig genieten tot laat op de avond vanuit je Afrikaanse safaritent met zicht op de Xakanaxa lagune.

'The Big Five'

Het Moremi Wildreservaat omhelst een derde van de totale Okavango-delta. Het is 3.000 km² groot en bestaat uit een variatie van savanne, dicht woud en moeras. Je spot er de 'Big Five', namelijk buffels, olifanten, leeuwen, neushoorns en luipaarden, naast talloze andere zoogdieren en vogels. Als je je rondreis boekt tussen juli en oktober, dan is er het meeste wild. Van november tot april krioelt het er van de watervogels.

Eindeloos veel blauwe lagunes

Vanuit het Moremi Wildreservaat vlieg je vervolgens naar Camp Okavango of naar Xugana Island Lodge middenin de Okavango-delta. Tijdens de vlucht geniet je van het fascinerend ecosysteem van de Okavango-delta met zijn ontelbare lagunes en rivierarmen vol vogels en wild.

Als je weer voet op vaste bodem zet, stap je aan boord van een mokoro, een traditionele kano, en vaar je diep de delta in. Iedere moroko wordt van achteraan voortgeduwd met een lange rieten stok door een bedreven bootsman. Je belandt op de meest schilderachtige plekjes in de delta en ziet van dichtbij het wild aan de waterkant. Een schitterende ervaring! 

Je kan hier ook vissen op de grote en gevaarlijk uitziende tijgervis, de Afrikaanse tegenhanger van de piranha. Een hele sensatie!

We zijn al een poosje terug in ons vaderland en ja de Afrika-reis is schitterend verlopen. Vanaf de landing in Maun verliep alles vanzelf… De lodges waren perfect en kleinschalig. Ze waren prachtig gelegen en boden een perfecte service. Kortom de batterijen zijn perfect opgeladen, het was een perfecte reis.- Familie Vangeluwe

Machtige leeuwen en kolossale olifanten

Je verlaat, per vliegtuig, de Okavango-delta en reist naar de Savute Safari Lodge. Deze schitterende lodge ligt verscholen tussen de oude acacia's aan de oever van het drooggevallen Savutekanaal in het Chobe National Park. 's Avonds kan je vanaf het zwembad het wild zien naderen op zoek naar water. Het oude, vaak uitgedroogde kanaal loopt als een vreemdsoortig lint door het landschap. De lange schaduwen van de dode bomen langs de graskant laten een speciale indruk na. Heel uitzonderlijk, als de tektonische platen van het nog vrij actieve aardoppervlak zich op een bepaalde manier verschuiven, vloeit er water door de bedding. Dan bruist het er van de watervogels, zie je nijlpaarden en komt het wild toegestroomd vanuit de andere delen van het land.

De volgende dag trek je door het savannedeel van het Chobe National Park en verwonder je je over de grote leeuwenkolonies en de kolossale olifanten. Kom je in november en december, tijdens het regenseizoen, dan kleurt vers gras alles groen hier. Je kan er dan genieten van honderden vogels en van zebra's, gnoes, buffels en antilopen met hun kalveren. Dit trekt natuurlijk jagende leeuwen, cheeta's, luipaarden, hyena's en wilde honden aan. Daarom krijg je hier de unieke kans om met eigen ogen het spel tussen jager en prooi te aanschouwen. Heel indrukwekkend!

Land van de reuzen

Een vliegtuigje brengt je vervolgens naar Kasane. Het stadje ligt ingeklemd tussen de rivieren Chobe en Zambezi. Je bevindt je hier op een kruispunt van vier landen: Zimbabwe, Zambia, Namibië en Botswana. De plaats verwierf in 1975 internationale faam, omdat Elizabeth Taylor en Richard Burton er hertrouwden.

Vanuit Kasane reis je verder per auto en boot naar de Chobe Savanna Lodge of naar de Chobe Game Lodge.

Drielandenpunt

De Chobe Savanna Lodge ligt op een eiland bij het drielandenpunt in de Caprivistrook. De strook land van 30 kilometer breed maakt deel uit van Namibië en scheidt Angola van Botswana. Je maakt dus een uitstapje over de grens als je hier verblijven wil. In Kasane kan je alle grensformaliteiten regelen. Vanaf de lodge heb je een subliem zicht op de rivier, de Chobe, en op het gelijknamige nationaal park. Je kan er zalig relaxen, zwemmen en boottochtjes ondernemen op zoek naar wild aan de waterkant. Of je kan er een traditioneel dorp bezoeken, genieten van hun originele zang- en danskunsten en lokale kunst en handgemaakte souvenirs kopen. 

De Chobe Game Lodge is de enige lodge die in Chobe National Park zelf gelegen is aan de vruchtbare oevers van de Chobe rivier. Het nationaal park bezit het meest diverse wildleven van Botswana. Het is daarenboven de thuishaven van de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Hier word je vast en zeker rondgeleid door een vrouw. Chobe Game Lodge beschikt over het allereerste vrouwelijk gidsenteam in Afrika! Ze weten de beste plekjes voor jou uit te kiezen om te genieten van wild, vogels, water en ander natuurschoon. 's Avonds geniet je voor de laatste maal van de spectaculaire zonsondergang en de fascinerende sterrenhemel.

Op de laatste dag van de rondreis keer je per boot en auto terug naar het stadje Kasane vol van al het moois dat je gezien en beleefd hebt. Wil je meer van Afrika ontdekken? Reis dan, bijvoorbeeld, door naar Namibië of naar een van de andere buurlanden. Africa Tours helpt je graag bij het boeken van een aansluitend programma.

Meer info over deze rondreis in Botswana

Deze 9-daagse rondreis in Botswana wordt georganiseerd door Africa Tours.

Prijs vanaf €4.082 per persoon inclusief binnenlandse vluchten, vermelde transfers en safari-activiteiten, overnachtingen; exclusief internationale vluchten.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen