thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenHolidayline biedt u aan:Rondreis AzorenMeer info
Individuele rondreis Azoren rondreis.be

Azoren: 11 dagen eilandhoppen, met verblijf in kleinschalige casasEen oase van groen

vanaf € 1.489pp
Holidayline

Rondreis Azoren: 11 dagen eilandhoppenEen groene droom

Een oase van groen: dat is misschien wel het beeld dat jij van de Azoren hebt. Dat klopt zeker, maar er is nog veel meer moois te ontdekken. Kies voor een rondreis op de Azoren en ga eilandhoppen. Tijdens een reis van 11 dagen kom je op de 3 meest bijzondere eilanden die deel uitmaken van de archipel. Een verblijf in exclusieve kleinschalige casas maakt jouw vakantie helemaal af. Boek je met de vermelding 'Rondreis.be', dan ontvang je een gratis fles wijn van Holidayline!

São Miguel is je eerste bestemming. Dit prachtige eiland wordt niet alleen vaak het mooiste genoemd, maar is ook het grootste eiland van de Azoren. Tijdens een rondreis mag je dit eiland dan ook zeker niet overslaan. Je verblijft aan de noordkant van dit exotische eiland in een charmante casa uit de 18e eeuw. Dit is een exclusief verblijf met een verhaal en je hebt er een adembenemend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Vanuit dit verblijf kun je het hele eiland op je eigen tempo ontdekken.

Wandel over een exotisch eiland

São Miguel is een perfect eiland voor lange wandelingen. Je zult al snel merken dat het van vulkanische oorsprong is. Er zijn niet alleen zwarte lavastrandjes, maar ook thermale bronnen te vinden. Neem ook zeker eens een kijkje bij Sete Cidades, twee wonderschone meren die in een krater ontstaan zijn. Heb je een goede conditie? Ga dan gerust de uitdaging eens aan om rond het kratermeer heen te wandelen. Er is een pad om de krater heen, dat goed begaanbaar is. Het uitzicht over de meren is geweldig! 

Iedereen die van planten houdt, zal zijn ogen uitkijken in het Parque Terra Nostra. Dit park werd aangelegd in de 18e eeuw. Het was de Engelsman Thomas Hickling die dit pareltje ontwierp. De bomen die er staan zijn meerdere eeuwen oud en verheffen zich dan ook hoog boven de aarde. De exotische bloemen zijn er prachtig.

Rondreis Azoren
Fogo Lake, São Miguel

Een dagje cultuur snuiven in de grote stad

Ponta Delgada is de hoofdstad van het eiland en hier is ook de luchthaven gevestigd. Breng een bezoekje aan de Igreja Matriz de São Sebastião. Deze eeuwenoude kerk is gemaakt van lavasteen en heeft daar zijn bijzondere uitstraling ook aan te danken. Het gebouw is rijkelijk versierd. En hoewel je er geen uren zult doorbrengen, moet je zeker de Portas da Cidade de Ponta Delgada eens van dichtbij bewonderen. Deze stadspoort is een van de kenmerken van de stad. Het Forte de Sao Bras de Ponta Delgada is een oud verdedigingswerk dat meteen in het oog springt door zijn majestueuze muren. In het gebouw vind je een expositie en bovendien geniet je van een schitterend uitzicht vanaf de muren. Tijd voor ontspanning? Ga dan eens naar de tuin José do Canto. Benevens veel groen en water vind je hier ook een oud kapelletje. Het mag dan niet meer in gebruik zijn, maar het vormt zeker een mooi plaatje. 

Lekker aan het strand liggen tijdens je rondreis Azoren

Wil je ook wel eens een dagje lekker aan het strand liggen? Het Lagoa do Fogo is een kratermeer waar je aan de ene kant parelwitte stranden vindt. Na een wandeling door de prachtige natuur kun je hier een verfrissende duik nemen. Zwem je liever in de Atlantische Oceaan? Dan is Melicias bij Ponta Delgada een uitstekende keuze. Ook bij Ribeira vind je mooie stranden. Geniet van de zon aan de uitgestrekte kust van São Miguel!

Pico, het bergeiland 

Al van verre is de immense kegel van de inactieve vulkaan zichtbaar. Pico is de hoogste berg van Portugal en meet 2351 meter. Het eiland wordt ook gedomineerd door de lavavelden. De minerale rijkdom van deze velden heeft de wijnbouw op het eiland mogelijk gemaakt. Het vakantieverblijf is kleinschalig en gezellig en ligt vlak bij de zee.

Onze rondreis in de Azoren was een echte aanrader! Op eigen houtje hebben we 3 wondermooie eilanden ontdekt. Nu beklagen we ons dat we het eiland Faial niet toegevoegd hebben aan ons reisprogramma...- Tim en Marieke

Pico en de Gruta das Torres

Veel bezoekers vinden het een uitdaging om de Pico te beklimmen. Dat is een flinke wandeltocht waar je zeker een dag voor moet uittrekken. Je schoenen moeten zeker stevig zijn. Je wordt beloond met prachtige vergezichten en op heldere dagen kun je zelfs andere eilanden in de verte zien liggen. Overal zie je de 'rilheiras', dat zijn sporen die in de lava zijn uitgesleten door het eeuwenlange vervoer van druiven en wijnvaten over het eiland.

Als je niet claustrofobisch bent, is een bezoek aan de Gruta das Torres een must. Dit is een van de langste lavatunnels ter wereld. De lengte van dit bijzondere natuurverschijnsel bedraagt meer dan 5 kilometer. De verschillende soorten lava hebben grillige formaties gevormd, waaronder stalactieten en stalagmieten.

Walvisvaart 

In de dorpen op Pico werd de walvisvaart een traditie. De drie dorpen op het eiland: Madalena, Sāo Roque en Lajes hebben hebben musea die aan die tijd herinneren. Een bijzonder museum is gevestigd in een oud karmelietenklooster in Lajes. Hier kun je alles over wijn te weten komen, wijn proeven en wijngaarden bekijken. De dorpen hebben een aantal mooie oude kerken en kapellen die zeker een bezoek waard zijn.

Terceira, het mooie eiland 

Het eiland Terceira was het derde eiland dat de Portugezen ontdekten. Eerst werd het Ilha de Jesus Cristo genoemd. Later werd de huidige naam ook formeel gebruikt. Het eiland was en is door de prachtige natuur gestadig ontwikkeld. Het vakantieverblijf hier is zeer bijzonder: Quinta das Mercês. Dit is een landhuis uit de 16e eeuw dat is gevestigd op een riant domein aan de zuidkust. Het pand is van grote historische en culturele waarde.

Angra do Heroismo 

De hoofdstad van Terceira is gesticht in 1534 en hoort zeker bezocht te worden tijdens een rondreis op de Azoren. Het mooie historisch centrum is erkend als Werelderfgoed door de UNESCO. In Angra do Heroismo hebben koningen en andere voorname lieden gewoond of een verblijf gehad. De mooie paleizen, herenhuizen en tuinen getuigen daar ook vandaag nog van. Behalve in de stad zelf is er ook de mogelijkheid tot een overzicht van een uitkijkpunt op de berg Mont Brasil. De stad was een internationale tussenstop voor schepen die naar India en later ook naar Amerika voeren.

Serra de Santa Barbara

Met een huurauto kun je via de Estrada das Doze Ribeiras op weg naar het hoogste punt van het eiland: Serra de Sante Barbara. Op dit punt, meer dan 1.000 meter boven de zeespiegel heb je een spectaculair overzicht over een groot deel van het eiland en ook de krater van de vulkaan waarop je je dan bevindt. Het omliggende gebied is een bosreservaat. De natuur is hier prachtig!

Het feestelijke eiland

Terceira wordt ook het feestelijke eiland genoemd. Gedurende het gehele jaar zijn er bijna dagelijks feesten. Natuurlijk zijn er veel religieuze feesten op dit gelovige eiland, maar ook traditionele en culturele vieringen zijn zeer talrijk. Een goede reden om dit bijzondere eiland te bezoeken tijdens je rondreis op de Azoren!

Wil jij jouw rondreis op de Azoren nog uitbreiden? Je kunt ervoor kiezen om extra nachten bij te boeken in een van de exclusieve casas waar je al overnacht. Het is overigens ook mogelijk om het eiland Faial nog aan je reis toe te voegen. De experts van Holidayline helpen je hier graag mee verder.

Meer info over deze rondreis in de Azoren

Deze 11-daagse individuele rondreis van Holidayline in de Azoren is boekbaar vanaf €1.489 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Internationale en binnenlandse vluchten en een huurwagen zijn inbegrepen in de prijs.

Meer info