thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenVTB Reizen biedt u aan:Rondreis AzorenMeer info
Groepsrondreis Azoren rondreis.be

De Azoren, een caleidoscoop van landschappenEilandhoppen in de Atlantische Oceaan

vanaf € 2.249pp
VTB Reizen

De ontdekking van een archipelWelkom op de Azoren!

Deze prachtige archipel in de Atlantische Oceaan bestaat uit negen eilanden, waarvan je tijdens deze rondreis er vier van zult bezoeken: São Miguel, Terceira, Faial en Pico. Elk eiland heeft zijn specifieke karakter. Je zult je ogen de kost kunnen geven! Je bezoekt er het Capelinhos Volcano Interpretation Centre, waar je alles leert over de vulkaan Capelinhos. Als je wilt kun je ook het ruime sop kiezen en dolfijnen of walvissen gaan spotten op São Miguel of Faial. Dankzij reisorganisator VTB Reizen ontdek je de wonderen van deze eilandengroep!

We vertrekken vanuit Zaventem naar Ponta Delgada, de hoofdstad van de archipel. Je jetlag zal zo goed als onbestaand zijn: het tijdsverschil bedraagt amper twee uur. Ponta Delgada ligt op het eiland São Miguel, je eerste halte op deze rondreis. Je overnacht in hotel Marina Atlantico, een viersterrenhotel dat een schitterende ligging heeft aan de haven van Ponta Delgada.

De warmwaterbronnen van Terra Nostra op São Miguel

De tweede dag op het eiland São Miguel rijden we via de zuidelijke route naar het kratermeer Lagoa do Fogo. Het meer is één van de grootste meren in de Azoren. Niet alleen het meer zelf is prachtig, maar ook de omgeving is ronduit adembenemend. Terugkeren doen we via de noordelijke route naar Ribeira Grande, dat is een middelgrote stad met 30.000 inwoners. Bewonder er een barokke architectuur van de 17de en 18de eeuw. We rijden verder langs de noordelijke kustlijn en stoppen in het uitkijkpunt van Santa Iria. We brengen een bezoek aan de theeplantages in Gorreana en we genieten van het uitzicht vanop de berg Pico do Ferro. Het is de oudste en grootste vulkanische krater van het eiland São Miguel. Hij bevindt zich op de bodem van het Furnasmeer.

Lunchen doen we in Terra Nostra. Deze plaats is beroemd omwille van zijn warmwaterbronnen. Op de terugweg ligt Vila Franca do Campo. De stad was tot aan de 16de eeuw de administratieve hoofdstad van het eiland maar een zware aardbeving gooide roet in het eten. 5.000 inwoners kwamen om en de stad werd totaal verwoest. Vila Franca do Campo werd grotendeels heropgebouwd maar de stad miste zijn grandeur van weleer. Na nog een allerlaatste stop in het uitkijkpunt van Caloura keren we terug naar het hotel in Ponta Delgada.

Rondreis Azoren VTB Reizen
Dolfijnen spotten in de Azoren

De meren van Sete Cidades

De volgende dag verkennen we het eiland verder. Het westelijke deel van het eiland staat vandaag op ons programma: we zien er de bergen en meren van Sete Cidades. We hebben er een uitstekend zicht op vanop het uitkijkpunt Vista do Rei. Het uitzicht is sensationeel. De krater, met zijn twee meren, is een echt plaatje! 

Na de middag stoppen we bij een ananaskwekerij waar je een ananaslikeur probeert. Hierna ben vrij om de stad verder te ontdekken. Belangrijke gebouwen in Ponta Delgada zijn het fort van Sao Bras en de hoofdkerk Igreja Matriz de Sao Sebastiao. Een tip is zeker ook de boulevard waar de lokale bevolking met elkaar afspreekt. Ga je liever shoppen? Dat kan: Ponta Delgada heeft een paar gezellige shoppingcentra.

In een teletijdmachine in Terceira

's Anderdaags nemen we het vliegtuig naar het volgende eiland. De rondreis gaat verder in Terceira. Het is het derde eiland dat werd ontdekt en tegelijk is Terceira het meest dichtbevolkte eiland. Je stapt in een teletijdmachine als je op dit eiland rondwandelt. Een belangrijke plaats is Angra do Heroísmo, een stad die in 1983 werd erkend als werelderfgoed door Unesco. Angra do Heroísmo betekent letterlijk Baai van de Heldenmoed en slaat op de strijd die de bewoners in 1828 hebben gevoerd tegen het leger van de koning van Portugal. Het is de oudste stad van de Azoren. In 1980 werd Angra do Heroísmo getroffen door een aardbeving, maar gelukkig zijn veel mooie gebouwen bewaard gebleven. Zo kan je bijvoorbeeld de grote kathedraal en de stierenvechtersarena bezoeken. Ook interessant zijn het Convento de San Gonçalo, het museum van Angra do Heroísmo en het Palácio dos Capitães Generais. We overnachten in het viersterrenhotel Terceira Mar in Angra do Heroísmo.

De voormiddag van dag twee op Terceira staat in het teken van een bezoek aan de vulkaan Monte Brasil. Deze relatief jonge (3.000 jaar) uitgebluste vulkaankrater is het decor van twee forten. We zetten onze weg voort in oostelijke richting langs het Castelo de São João Baptista. Enkele kleine dorpen liggen ook op de route: Serretinha, Porto Judeu en Porto Martins. We lunchen in Praia da Vitória en gaan daarna verder op ontdekking in het binnenland van Terceira. Op de top van de Serra do Cume is het genieten geblazen. Het uitzicht vanop deze hoogte is waarlijk imposant. De rondreis gaat door: onder meer de grotten van Algar do Carvão en het wijnmuseum in Biscoitos liggen op je weg. Misschien is er nog tijd over voor een bezoek aan de kaasfabriek in Cinco Ribeiras. Via Negrito en São Mateus keren we terug naar ons hotel in Angra do Heroísmo.

Elk eiland is een stukje verborgen paradijs op Aarde dat wacht om ontdekt te worden.- F. Verbiest

De kracht van de vulkaan Capelinhos op Faial

Een korte binnenlandse vlucht brengt ons naar Faial (letterlijk 'beukenbos'). Dit eiland is een echt juweel van de Atlantische Oceaan: er zijn vele varens en mossen, voorts cederbomen, beukenbomen, jeneverbesstruiken en mirt. Sommige plantensoorten zijn bijzonder oud. We rijden via Parque do Capelo naar Ponta dos Capelinhos. Daar zien we de impact van de vulkaanuitbarsting die hier in 1957 plaats vond. Toen de vulkaan Capelinhos uitbarstte had dat grote gevolgen voor hele eiland. De hoeveelheid lava en as was zodanig groot dat het eiland 2,4 km² groter werd. Het gebied is vooral van grote ecologische waarde en werd daardoor een nationaal natuurmonument. We bezoeken het Volcano Interpretation Center. Hier kom je meer te weten over vulkanisme in het algemeen en de vulkaan Capelinhos in het bijzonder. Langs Praia do Norte en Ribeira das Cabras loopt het naar de enorme krater: de Caldeira.

De tocht gaat verder via de bonte Flamengos Valley. Deze vallei staat vol bloemen en planten, daartussen staan kleine pittoreske huizen. De laatste halte voor vandaag is Espalamaca Point: van hieruit heb je een spectaculair uitzicht over de stad Horta. Hier gebruiken we het diner. Horta is uniek omdat ze hét ontmoetingspunt is van zeiljachten die de Atlantische Oceaan oversteken. We slapen in Horta, in hotel Do Canal.

Afsluiten in Pico

Vandaag zetten we koers naar Madalena, op het eiland Pico, met de boot deze keer. Het is de laatste stop van de rondreis. Madalena is bekend omwille van zijn (vroegere) walvisvangst. We bezoeken Arcos do Cachorro, een ontzagwekkend rotsformatie in zee. De plek is bijzonder omdat ze voortdurend een prachtig klank- en kleurenspel produceert. Nadien liggen São Roque (bekend om zijn walvisindustrie) op onze route en Lajes, dat is een van de vroegste nederzettingen in Pico. Je kunt er ook een boeiend walvismuseum bezoeken. De Azoren zijn haast synoniem voor mysteries, geheimen en raadsels. Daarom mag, als afsluiter, Misterio de São João niet op het lijstje ontbreken. Het is een verzameling lavabedden van meerdere uitbarstingen. De allerlaatste stop zijn de wijngaarden van Verdelho.

Een korte vlucht breng ons terug naar het eiland São Miguel, waar we overnachten in hetzelfde hotel als de eerste nacht: hotel Marina Atlantico in Ponta Delgada. De volgende dag is is de cirkel rond en neem je afscheid van de archipel. Het is een drukke maar leerrijke reis geweest!

Meer info over deze rondreis in de Azoren

Deze 8-daagse rondreis van VTB Reizen in de Azoren is boekbaar voor minimum 15 en maximum 20 personen via uw reisagent. Prijs vanaf €2.249 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Internationale en binnenlandse vluchten, ferry, en lokaal transport zijn inbegrepen in de prijs.

Het programma, vluchtschema en andere interessante info vind je terug op de website van VTB Reizen.

Deze rondreis kwam tot stand in samenwerking met :

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen