thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenVan Verre biedt u aan:Rondreis BotswanaMeer info
Rondreis Botswana

Individuele rondreis Safari BotswanaEen luxe mobile safari

Van Verre

Ontdek het mooiste land in Afrika: BotswanaMaak een avontuurlijke rondreis en ontdek uniek Botswana

Botswana is precies zoals je je Afrika voorstelt. Van dit enorme land, even groot als Frankrijk, is 85% bedekt met woestijn, de Kalahari. Dat gedeelte is natuurlijk een belevenis op zich. In het noorden zorgt de Okavango rivier ervoor dat het land erg vruchtbaar is. Hier is de wildernis bewaard zoals alleen Afrika die kent.  

Dat de natuur zo goed in stand is gehouden heeft onder meer te maken met het feit dat Botswana een rijk land is, dankzij de grootse diamantmijnen ter wereld. Sinds 1966 is het land een democratie. Het heeft een goed gezondheidssysteem en biedt uitstekend onderwijs. Ga voor een rondreis door Botswana en geniet van de meest spectaculaire gebieden in het land met een weergaloze fauna en flora. Stel samen met de reisexperts van Van Verre jouw individuele rondreis samen of volg het programma dat aangeboden wordt. Kamperen in de natuur doe je in Afrika! 

Kasane: het begin van een onvergetelijke rondreis

Je rondreis begint op het vliegveld van Kasane. Wanneer je uit het vliegtuig stapt, kun je meteen de geuren van exotisch Afrika opsnuiven. Hier beland je in de prachtige streek tussen de Zambezi-rivier en de Chobe. Vooral de rivier de Chobe is wereldberoemd, niet in het minst door het bijzondere natuurpark dat je hier vindt. Wist je dat Kasane gelegen is op een centraal punt tussen vier landen? Zimbabwe, Zambia en Namibië zijn dan ook heel dichtbij. Rust na je aankomst in Kasane goed uit om optimaal te kunnen genieten van de schitterende natuur in de omgeving. Hoewel Kasane een dorp is, zijn er diverse voorzieningen, zodat je altijd wat noodzakelijke boodschapjes kunt doen. Bezoek jij een van de traditionele dorpjes in de omgeving of trek jij meteen de natuur in?

Chobe National Park: bewonder de Big Five

Ken jij de Big Five van Afrika al? Dit zijn de vijf sterkste dieren die in het land voorkomen. In Chobe National Park, het oudste nationale park van het land, kun je ze allemaal tegenkomen. Zo staat de maand november bekend, omdat dan het trekseizoen van onder andere de olifanten begint. Een machtig gezicht om deze dieren aan hun eigen reis te zien beginnen. Het stof wordt hoog opgeworpen wanneer alle dieren in groepen achter de regen aan gaan. Er zijn niet alleen olifanten te bewonderen, maar ook giraffes, gnoes, luipaarden, zebra's, krokodillen en nijlpaarden. Alles is hier nog zoals het er eeuwen geleden ook was. De natuur op zijn mooist!

Kampvuur safari Botswana
Heerlijk genieten bij het kampvuur

Avontuurlijk slapen tussen de wilde dieren

Wanneer je naar Savuti gaat, kom je middenin het park Chobe terecht. Maak je maar op voor een paar unieke overnachtingen in de buitenlucht. Kamperen in de natuur doe je hier. Natuurlijk hoor je 's nachts de geluiden van de dieren in de buurt, maar het spreekt ook voor zich dat jou in Savuti alle veiligheid geboden wordt die je nodig hebt. En zeg nou zelf, een paar hartkloppingen heb je toch wel over voor de ervaring van een troep leeuwen rondom jouw tent?

In de buurt van Savuti is het mogelijk om wandelsafari’s te maken onder begeleiding van een gids die is voorzien van een wapen. Dit dien je ter plaatse aan te vragen. Om een wandelsafari te doen, moet je natuurlijk over de stevige kleding en schoeisel te beschikken. Het is noodzakelijke om alle aanwijzingen van de gids meteen op te volgen en niet eigenwijs te zijn. Je bevindt je hier in een gebied waar het wild gevaarlijk is. Maar de ervaring om door het terrein te lopen, terwijl je niet weet wat zich achter de volgende struik bevindt, is echt een sensatie. 

Indrukwekkend en avontuurlijk: Moremi Wildreservaat

Tijdens je rondreis door Botswana is Khwai de uitvalsbasis om het wildreservaat Moremi te gaan bezoeken. Khwai is een dorpje ten noorden van het reservaat. Natuurlijk zal je hier in het kampement dezelfde gastvrijheid ervaren als gedurende de rest van je rondreis.

Het Moremi Game Reserve ligt ten oosten van de Okavango Delta. In deze streek wonen bosjesmannen die nog steeds hun traditionele levenswijze hebben behouden. Het gebied is met de fourwheeldrive en een ervaren gids een openbaring wat fauna en flora betreft. Katachtigen zijn in grote aantallen te bewonderen in het gebied, omdat er een rijke prooi aan grote grazers valt te verschalken. Maar je hebt ook de kans er groep Afrikaanse wilde honden te zien jagen. Behalve groot wild is het een paradijs voor vogels. Er zijn meer dan 500 soorten geteld.

Wat een hemels avontuur! Onder de sterren in Botswana... Onvergetelijk!- Rose

Vanuit Xakanaxa de Okavango Delta bezoeken

Xakanaxa is goed bereikbaar per weg. Het ligt ongeveer 130 kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde stad: Maun. Die rit is natuurlijk ook alleen te doen met een stoere fourwheeldrive. Het is echter ook mogelijk om in Maun een vlucht te boeken naar Xakanaxa in een eenmotorig vliegtuigje. Die vlucht duurt ongeveer 25 minuten. De aanblik van het deltagebied van uit de lucht is geweldig. De natuur is hier van ongelooflijke schoonheid en zal je vast een indruk geven wat je kan verwachten in de Okavango Delta.

Xakanaxa ligt aan het kanalenstelsel van de Okavango Delta is dus een ideaal punt om het moeras te verkennen. De omschrijving 'moeras' geeft misschien een verkeerd beeld van een enorme gebied met kronkelende riviertjes en ontelbare groene eilanden. Het vervoermiddel is hier de kano. Natuurlijk zal een ervaren gids je begeleiden, zodat je optimaal kunt genieten van de reis. Op de eilanden leven grote grazers, zoals olifanten, zebra’s, neushoorns en elegante antilopen, en in het water zijn er nijlpaarden en krokodillen. Jouw gids weet waar die zich bevinden en ook hoe je daarmee om moet gaan. Het is zelfs mogelijk om op bepaalde plaatsen even af te koelen in het water en dan drijf je soms op slechts enkele meters van krokodillen die jou niet kunnen bereiken. Het zal duidelijk zijn dat dit alleen mogelijk is na toestemming van de gids.

De Okavango Delta is een waar wonder van de natuur. Dit groene gebied, dat zo rijk is aan fauna en flora, bevindt zich aan de rand van een van de meest ruige woestijnen ter wereld: de Kalahari. Hier komen twee werelden samen binnen de grenzen van één land.

De Kalahari, woest als de natuur

Als je de Kalahari-woestijn wilt opnemen in je rondreis door Botswana kan dit natuurlijk alleen met een ervaren gids en met een betrouwbare 4 x 4 jeep. Alles moet je zelf meenemen, want hier is niets door mensenhanden gemaakt, maar als je in de woestijn slaapt, zal je beseffen dat ook hier veel dieren leven. De nachtelijke geluiden vormen een ongelooflijk concert van de natuur. Aan de noordoostkant van de woestijn zijn veel zoutpannen en aan de rand hiervan vind je een natuurreservaat dat wemelt van de flamingo’s en trekvogels. Nxai Pan National Park is dan ook echt een belevenis voor ornithologen.

Deze rondreis door Botswana is perfect voor avontuurlijke reizigers. Natuurlijk kun je het voorbeeldprogramma van Verre Reizen volgen, maar het is ook mogelijk om jouw eigen programma samen te stellen. Beslis zelf op welke plaats jij de meeste tijd wilt doorbrengen en neem extra tijd voor jouw favoriete natuurpark. Het kamperen in de natuur en de adembenemend mooie omgeving maken deze reis hoe dan ook onvergetelijk! 

Meer info over deze rondreis in Botswana

Deze reis is een voorbeeld van een individuele rondreis in Botswana zoals je die kan boeken bij Van Verre. Laat je inspireren door deze rondreis, of stel je droomreis zelf samen aan de hand van jouw voorkeuren.

Meer info