thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenBetter Places biedt u aan:Rondreis ColombiaMeer info
Rondreis Colombia op rondreis.be

Colombia - hoogtepuntenRondreis door een veelzijdig en boeiend land

vanaf € 1.353pp
Better Places

Colombia, veel meer dan koffie en chocolade16-daagse individuele rondreis op maat

Een rondreis doorheen Colombia is een veelzijdige reis in een nog onbekend, maar verrassend land. Je overnacht in bijzondere accommodaties zoals een koffieboerderij of een ecolodge. Een eerste stop is hoofdstad Bogotá. Dan gaat het richting het mooie Villa de Leyva. Je proeft de trots van Colombia -koffie- in Pereira. Hier kun je trouwens genieten van de thermale baden waarvoor deze streek zo beroemd is. Na het verblijf in de koffieboerderij bezoeken we Medellín. Hier staat de schilder en beeldhouwer Fernando Botero centraal. We reizen verder naar Palomino, waar je kunt uitblazen op het strand of in je ecolodge. Je kunt een excursie maken naar het Nationale park Tayrona, met zijn prachtige stranden. Afsluiten doe je in Cartagena, een oude, ommuurde stad, die rijk is aan koloniale gebouwen en monumenten.

Deze rondreis maak je met reisorganisatie Better Places, die er een onvergetelijke reis van maakt, 100% op jouw maat. Wat deze rondreis zo speciaal maakt, is dat je de hele reis plant in overleg met een lokale expert. Zo wordt jouw kennismaking met Colombia heel origineel! Het reisverhaal dat volgt is een voorbeeld, dat jou kan inspireren bij je plannen.

Je logeert in het historisch centrum van Bogotá, waar je op de tweede dag van je verblijf de stad grondig verkent. De hoofdstad van Colombia is een miljoenenstad: hier wonen ruim 7 miljoen mensen. Bogotá is een moderne wereldstad, die bovendien nog steeds groeit. Je maakt op eigen houtje, of met een Engelssprekende gids, kennis met de stad. Bezoek zeker het goudmuseum en het Boteromuseum, ook een aantal pleinen en wijken mogen niet op je programma ontbreken. Ten slotte breng je een bezoek aan Cerro de Monserrate, dit is een van de bekendste bergen van Colombia. De top, op 3152 meter hoogte, biedt een mooi uitzicht over het historische centrum van Bogotá.

Fotogeniek Villa de Leyva

We laten Bogotá achter ons en zetten koers richting Villa de Leyva, maar eerst nog een tussenstop in Zipaquira. Vooral de Zoutkathedraal is een blikvanger: een opmerkelijke 'kathedraal' die ingericht is in een zoutmijn. Het is natuurlijk geen échte kathedraal maar het heeft voor het overige wel alles van een kathedraal. Bij het binnenkomen passeer je eerst 14 kapellen die de kruisweg van Jezus afbeelden. Uiteindelijk kom je bij een tempel die de geboorte, het leven en de dood van Jezus voorstellen. Heel bijzonder. Daarna kom je aan in je hotel in Villa de Leyva, gelegen op het centrale plein van de stad.

Rondreis Colombia
Straat in Bogotá

Eén van de mooiste koloniale steden van Colombia

De volgende dag heb je vrij in Villa de Leyva. Specialisten -onder meer de mensen van UNESCO- noemen deze fotogenieke plaats één van de mooiste koloniale steden van Colombia. Een terechte stop op je rondreis! Je waant je in het koloniale verleden als je een wandeling door de straatjes maakt. Je vindt vele restaurants rond de Plaza Mayor, handgemaakte kunst en gebruiksvoorwerpen kan je kopen in de straten rond het centrale plein.

's Anderdaags ga je terug naar Bogotá, om vervolgens een vlucht te nemen naar Pereira. In Pereira reis je door naar Finca Villa Maria, hier blijf je 3 dagen. Je hotel is een landelijk gelegen koffieboerderij waar je tijdens het koffieproces ter plekke vers gebrande koffie kunt drinken. De locatie is centraal gelegen, van daar uit kun je leuke uitstapjes maken in de omgeving. De volgende dag heb je vrij: reis bijvoorbeeld naar de de geweldige Cocoravallei en het nabijgelegen stadje Salento. Deze vallei maakt deel uit van het natuurpark Los Nevados. De 'nationale boom' van Colombia, de hoge waspalm, komt hier veelvuldig voor. Daarna breng je een bezoek aan het aangename dorpje Salento. Het is een erg toeristisch plaatsje, maar toch heeft het zijn charme weten te bewaren.

Je laatste voormiddag in de finca spendeer je al relaxend in de thermale baden van Santa Rosa de Cabal. Hierna gaan we terug naar de koffieboerderij, waar we verder ontspannen. Zalig!

We hebben een heerlijke vakantie gehad, echt genoten. Wat een prachtig, veelzijdig land en wat een vriendelijke mensen! Geweldig zo goed alles geregeld was door de lokale reisagent van Better Places, Erik.. Hij heeft goed aangevoeld waar wij naar op zoek waren, een goede mix van cultuur, natuur en avontuur. We zijn echt verliefd geworden op Colombia en komen zeker nog een keer terug.- Ilse Marks – met gezin

Medellín, de stad van de eeuwige lente 

's Anderendaags zetten we de rondreis verder. We nemen afscheid van de gastvrije uitbaters van de lodge en zetten koers naar de stad van de eeuwige lente: Medellín, waar we 2 nachten blijven. Het is de thuisstad van Fernando Botero, hier is de schilder en beeldhouwer geboren. De inwoners van Medellín zijn terecht trots op hun beroemde stadsgenoot! Een aantal van zijn kunstwerken staan op het Boteroplein. Het plein is maar één van de zaken die je hier kunt bezoeken. Als je in augustus reist, kun je het Feria de Las Flores -het bloemenfeest- bijwonen. Het hoogtepunt is de parade die aan het eind wordt gehouden. Hierbij worden enorme bloemstukken door Medellín gedragen.

De volgende dag heb je tijd om Medellín verder te ontdekken. Op eigen houtje of met een gids, dat kies je zelf. Met de gids verken je het centrum van Medellín. Onder meer het Museo de Antioquia, een bijzonder kunstmuseum; en de wijk Santa Domingo, waar je met de gondellift naartoe zoeft. Een andere optie is de excursie naar het koloniale plaatsje Santa Fe de Antioquia. Dit nogal slaperige stadje is mooi, maar nog mooier én vooral veel spannender, is de hangbrug Puente de Occidentale. De bijna 300 meter lang brug verbindt Santa Fe de Antioquia met Olay en is over de Cauca-rivier gespannen.

Relaxen in Palomino

Vandaag weer een reisdag. Je vliegt van Medellín naar Santa Marta, waar je moet overstappen. Je eindbestemming is het kleine kustdorpje Palomino, waar je morgen geniet van een dagje platte rust aan het strand. Je kunt hier leuk wandelen over de pier, zwemmen in de oceaan en cocktails drinken in zon. Geniet ervan!

De volgende dag, je laatste in Palomino, kun je een uitstap doen naar het Nationaal park Tayrona. Het gebied ligt in het noordelijke Caribisch gebied. Samen met een gids maak je een stevige wandeling door de jungle en de ongerepte stranden. Ze behoren tot de mooiste van de wereld. Ook zijn er meer dan 100 soorten zoogdieren gesignaleerd en 300 soorten vogels. Ook in de oceaan is het leven erg rijk en divers: veel soorten vissen, algen en 110 soorten koralen. Na de middag keer je terug naar de lodge.

Cartagena, ommuurde stad met een rijk koloniaal verleden

Op dag 13 zetten we koers naar de volgende halte op de rondreis: het mooie Cartagena. Je bereikt het in zo'n 6 uur rijden doorheen het prachtige Colombiaanse landschap. Ons hotel is gelegen in het koloniale centrum. We blijven hier 3 dagen: tijd genoeg om de stad te ontdekken. Cartagena is een havenstad met zo'n miljoen inwoners. De stad is zowel een toeristische centrum als ook een belangrijk economisch centrum, dat komt vooral door de haven. 

Uitkijken op Cartagena van op Cerro de la Popa

De stad heeft veel koloniale gebouwen, zoals het Paleis van de Inquisitie of de Conventie van Santa Clara. De binnenstad staat al lang op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Rondom Cartagena vind je een aantal verdedigingswerken, waaronder de stadsmuren, het kasteel van San Felipe de Barajas en de forten van San José en San Fernando. Buiten de stadsmuren staat het standbeeld van India Catalina, een Indiaanse heldin die het tot nationaal symbool van Colombia schopte. 

De rondreis zit er bijna op, morgen vertrek je naar huis. Je kunt een laatste keer genieten van dit prachtige land en de gastvrije Colombianen in Cartagena of je kunt het klooster van La Popa bezoeken. Het klooster deed vroeger dienst als schuilplaats voor gevluchte slaven. Van op de heuvel Cerro de la Popa heb je een magnifiek zicht over de stad. Een waardig slot van een leerrijke en ontspannende rondreis. Alternatief kun je ervoor kiezen de reis te verlengen met een van de bouwstenen. Het kan allemaal!

Meer info over deze rondreis in Colombia

Deze 16-daagse rondreis in Colombia kan individueel geboekt worden via reisorganisatie Better Places. Prijs vanaf €1.353 per persoon.

Het reisprogramma kan je helemaal zelf samenstellen in overleg met een lokale reisexpert. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan Erik je wensen en budget door en hij komt met een volledig uitgewerkt reisvoorstel dat precies bij je past. Erik heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

De beste periode om Colombia te bezoeken, is van december tot en met februari of in juli en augustus.

Meer info