thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenBetter Places biedt u aan:Rondreis Costa RicaMeer info
Rondreis Costa Rica op rondreis.be

Rondreis Costa RicaOntmoet de Tico's

vanaf € 1.575pp
Better Places

Onvergetelijke ontmoetingen20-daagse individuele rondreis

Welkom in het eldorado! Mensen die al in Costa Rica geweest zijn zullen het beamen: dichter bij het paradijs op aarde kun je niet komen. Op deze rondreis maak je kennis met de rijke flora van het Centraal-Amerikaanse land. In de jungle kruisen bijzondere dieren je pad, zoals grappige apen, slome luiaards en bonte vogels. In Tortuguero -het schildpaddorp- zie je de zeeschildpadden hun eieren aan land leggen. Je maakt een wandeling door de nevelwouden van Monteverde, waar je misschien wel de prachtige roodoogmakikikker ziet, de onofficiële mascotte van het land. Je beklimt vulkanen zoals de Arenal, deze vulkaan wil van geen rusten weten. Rusten, dat houden wij voor het laatst: in Manuel Antonio geniet je van enkele dagen ontspanning.

Wat deze rondreis zo speciaal maakt, is dat je de hele reis plant in overleg met een lokale expert. Zo wordt jouw rondreis in Costa Rica super orignieel! Laat je inspireren en bijstaan door een échte Costa Rica-expert!

Je doorkruist Costa Rica per huurauto, je slaapt in sfeervolle, duurzame lodges op de mooiste plekken. Met een reisspecialist die er woont, stel je de mooiste rondreis samen, dat is de garantie van Better Places.

Schildpaddorp Tortuguero, uniek in de wereld

Je landt in de hoofdstad San Jose, die je tamelijk snel achter je laat. Je gaat namelijk naar Tortuguero, meteen al een eerste hoogtepunt van je reis! Het schildpaddorp Tortuguero is een fenomeen. Je reist er heen met een internationaal groepje. Het is een tocht die je in twee tijden doet. Het eerste deel van de trip doe je per bus, door het nevelwoud van Braulio Carillo. Als je de ananasplantages ziet, stap je over in een motorboot die je richting het Nationale park Tortuguero brengt. Het is best wel een spannende vaart, door dichtbegroeide kanalen het oerwoud in. Onderweg kan je kaaimannen spotten, die rustig liggen te zonnen! Later check in je in in de lodge en ga je Tortuguero verkennen.

Vandaag staan twee excursies op het programma. 's Ochtends maak je een boottocht door de kanalen van het Nationale park, na de middag ga je wandelen door het nevelwoud. Misschien spot je hier kaaimannen en krokodillen, luiaarden, hier zitten ook verschillende soorten apen, waaronder de mooie zwarthandslingeraap en de kapucijnaap of de luidruchtige brulaap. In Tortuguero kan je ook de fraai gekleurde kolibrie spotten. Je avond staat in het teken van schildpadden, zeker als je deze rondreis maakt tussen de maanden juli en oktober. De grote zeeschildpadden komen dan aan land, vaak op dát strand waar ze zelf zijn geboren. De zeeschildpadden zoeken een plekje uit, graven een put, leggen honderden eitjes, begraven die en vertrekken vervolgens weer. Een prachtig spektakel.

La Fortuna op Costa Rica rondreis met Better Places
De warmwaterbronnen in La Fortuna nabij de Arenalvulkaan

Van bruisend Puerto Viejo naar avontuurlijk Sarapiquí

De volgende dag vertrek je weer uit Tortuguero. Je trekt verder, eerst naar Guapiles, voor de lunch, dan naar Puerto Viejo, een bruisend dorp aan de kust. Je blijft hier twee dagen. In Puerto Viejo zijn leuke restaurantjes en prettige terrasjes met live muziek. Je vindt hier de fraaiste stranden van Costa Rica, hier in het stuk tussen Puerto Viejo en Manzanillo. Alternatief kun je de Bri Bri-indianen bezoeken, het jaguar Rescue Center of de Nationale parken van Cahuita en Manzanillo verkennen.

Na een rit door de Caribische laaglanden met ananas- en bananenplantages aan beide kanten van de weg, kom je aan in de volgende halte op de rondreis: Sarapiquí. Het dorpje is genoemd naar twee rivieren die vlakbij samenkomen: Rio Puerto Viejo en Rio Sarapiquí. Een boottocht op de rivier mag zeker niet op je programma ontbreken, een wandeling door het laagland regenwoud ook niet. In de regenwouden van Sarapiquí kun je makkelijke tochten doen, zodat je alle tijd hebt om naar dieren te speuren. Je kunt hier onder meer allerlei vogelsoorten op je pad ontmoeten zoals kolibries, toekans en papegaaien. In het Tirimbina reservaat kun je avontuurlijke tochten maken over lange hangbruggen. Costa Rica staat ook bekend om zijn kikkers en amfibieën, van de 180 soorten kan je ongeveer de helft in Tirimbina vinden. 

Baden aan de voet van de Arenalvulkaan

Op dag 8 zetten we koers naar La Fortuna, met enkele tussenstops. We passeren de Poas, een actieve vulkaan in het nevelwoud. Vanaf de krater heb je mooie uitzichten op de vulkaan, die bijna constant actief is en het azuurblauwe water van het kratermeertjes. Een leuke stop is ook Muelle, waar veel leguanen leven. Na de middag kom je aan in La Fortuna, de machtige Arenal vulkaan staat op de achtergrond. 's Avonds kun je de activiteit zeer goed zien. Gloeiende rotsblokken rollen dan van de vulkaan af. Zeer spectaculair! Ook niet te missen is een bezoek aan de thermale bronnen aan de voet van de Arenal. Op de tweede dag in La Fortuna doen we een dagtocht naar Caño Negro. Het is een draslandgebied, dat gedurende het regenseizoen overstroomt, waardoor ieder jaar een groot meer ontstaat. De ideale habitat van diverse diersoorten zoals watervogels, apen, krokodillen, leguanen en schildpadden.

Wat een mooi land! Het hoogtepunt van de vakantie vonden we allemaal Tortuguero, bijzondere plaats met een super verblijf, fantastisch eten, mooie vaartochten en een luiaard die we bij wijze van spreken konden aanraken. In bijna alle nationale parken hebben we gidsen ingeschakeld om zoveel mogelijk bijzondere dingen te zien. We hebben een super vakantie gehad, dankzij goede adviezen, voorstellen en het definitieve reisplan.- Nel met gezin

Zoeken naar de Quetzal

Op naar het beroemde nevelwoud van Monteverde. Het woud is iets koeler, iets 'natter' ook dan de rest van het land. Monteverde lijkt België of Nederland wel, want hier kun je absoluut geen staat maken op het weer: wind, regen en zon wisselen elkaar af, soms zelfs binnen het uur! Monteverde is de thuis van de prachtige Quetzalvogel, naast apen, luiaards of toekans. Liefhebbers van de flora en fauna van Monteverde kunnen optioneel een avondwandeling maken waarbij je de voornaamste bewoners van het nevelwoud goed kunt observeren. Voor de durvers is er een Sky Walk, dat zijn hangbruggen op grote hoogte of Canopy Tours, waarbij je over kabels van de één naar de andere boomtop vliegt!

Vandaag terug naar beneden, naar de Golf van Nicoya. Onze slaapplek gedurende twee dagen is een echte haciënda. Deze haciënda's zijn typisch voor Costa Rica. Het zijn eigenlijk een soort boerderijen, compleet met paarden en stieren, suikerriet- en teakplantages op een zoutpanne. De lodge is fraai gelegen, aan de oceaan en aan de mond van de mangrove. Een ideale plek om tot rust te komen! Wie niet van rusten wil weten, raden we een wandeling aan, een ritje per paard of een tocht door de mangrove per boot. Have fun! 

We vervolgen de rondreis en op dag 14 komen we aan in het Nationaal park Rincón de la Vieja. De voornaamste attractie hier is een erg actieve vulkaan. Het park omvat veel geothermische activiteit zoals negen rokende kraters, kokende modderpoelen, zwavelhoudende warmwaterbronnen waarin het fijn pootje baden is, watervallen, gekleurde meertjes zoals enkele dagen geleden bij de Poasvulkaan... Een beschrijving in woorden van wat je ziet in Rincon de la Vieja, is altijd ontoereikend, je moet het gewoon zién. Liesbet zal dit zeker beamen! 

Enkele dagen rust in Manuel Antonio

De volgende dag is er niets gepland, maar je kunt wel het immense terrein van de Better Places lodge verkennen. De Buena Vista lodge heeft namelijk de hoogste onderscheiding van duurzaamheid ontvangen! Niet moeilijk, als je het terrein ziet. Direct grenzend aan het Nationaal park Rincón de la Vieja, modderbaden en warmwaterbaden in de tuin, hangbruggen en wandelpaden, en vanaf de Sunset bar heb je een geweldig uitzicht over de hele provincie tot aan de oceaan. Eigenlijk is dit Costa Rica in het klein!

De rondreis zit er bijna op als je in Manuel Antonio aankomt. Onderweg rij je nog over de krokodillenbrug Tarcoles, vanop de brug kun je deze schatjes al goed zien, als je wilt kun je ook een boottocht maken. Manuel Antonio is een perfecte plaats voor als je aan wat zon, zee, kust en rust toe bent. Neem wat surflessen, ga zeilen of snorkelen.

Afsluiten als een echte Tico of Tica

Tijdens een van de volgende dagen kun je het Nationaal park van Manuel Antonio bezoeken. Voornaamste bewoners daar zijn apen, luiaards, leguanen en wasberen. Vanuit Manuel Antonio kun je ook de Nationale parken van Marino Ballena en Corcovado bezoeken. Marino Ballena is vooral een park dat de Rijke Kust (of Costa Rica!) wil benadrukken: walvissen, dolfijnen, schildpadden en vissen hebben hier hun natuurlijke leefomgeving. Het Corcovado is dan weer de habitat van tapirs, ara's, toekans, neusberen, agouti's en verschillende soorten apen. 

De cirkel is rond als je weer in San José aankomt. We overnachten zelfs in hetzelfde hotel. Je voelt je na deze rondreis van 20 dagen zelf een beetje een 'Tico of Tica', want zo worden inwoners van Costa Rica genoemd!

Meer info over deze rondreis in Costa Rica

Deze 20-daagse rondreis in Costa Rica kan individueel geboekt worden via reisorganisatie Better Places. Prijs vanaf €1.575 per persoon.

Het reisprogramma kan je helemaal zelf samenstellen in overleg met de lokale reisexpert, die graag jouw rondreis tot in de puntjes verzorgt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan Liesbet je wensen en budget door en zij komt met een volledig uitgewerkt reisvoorstel dat precies bij je past. Liesbet heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen