thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenCity Trip Travel biedt u aan:Rondreis GriekenlandMeer info
Een rijke Griekse cultuurreis

Peloponnesos, de bakermat van onze beschavingEen 8-daagse rondreis doorheen het esthetische Griekenland met City Trip Travel

vanaf € 1.590pp
CityTripTravel

'Peloponnesos, de bakermat van onze beschaving'Een rijke Griekse cultuurreis

Een 8-daagse rondreis doorheen het esthetische Griekenland

Athene is voor velen het symbool van al wat Griekenland groot maakte en mag zich één van de oudste steden ter wereld noemen. Maar het klassieke Griekenland heeft veel meer te bieden, denk maar aan Epidauros, Mykene, Korinthe ... en nog veel meer!

Rondreis

Met deze unieke groepsreis van City Trip Travel ga je acht dagen op pad met een luxe touringcar en verken je de leukste plekjes in Griekenland. Je maakt kennis met de verschillende aspecten van de rijke cultuur in afwisseling met het schitterende landschap. Vervoer, uitstappen, overnachtingen en maaltijden zijn allemaal inbegrepen. Kortom, de perfecte mix om zorgeloos te reizen. Deze reis vertrekt op 29 september 2022. Wil je graag jouw eigen groep samenstellen en reizen op privébasis? Aarzel dan niet om CTT te contacteren voor meer info.

Samen met een ervaren Nederlandstalige gids bezoek je vele historische plaatsen en er is ook tijd voorzien om het stadje Tolo volledig op eigen houtje te gaan inspecteren. Na je dagelijkse activiteiten kan je in het viersterrenhotel helemaal tot rust komen terwijl je bij het prachtige uitzicht geniet van een fris drankje.

nauplion
Nauplion, de elegantste stad van Griekenland met een zeer opvallende architectuur
epidauros
Één van de best bewaarde theaters in Griekenland met een fantastische akoestiek, het theater van Epidauros

Het eeuwenoude Athene en de burcht van Mycene

Vanuit Brussel vertrek je met een rechtstreekse vlucht naar Athene, waar je zal worden opgewacht door de plaatselijke touringcar. Na de check-in in het viersterrenhotel, ga je meteen op pad voor een gezellige wandeling in Plaka, de populairste wijk van Athene. In Plaka zie je niet alleen souvenirwinkeltjes, restaurants en taverna’s, maar ook veel Byzantijnse kerkjes. Je zal één nacht verblijven in Athene. Vervolgens reis je comfortabel met de autocar naar het tweede viersterrenhotel in het stadje Tolo.

Er staat veel op ons programma, maar we beginnen elke ochtend met een lekker, rustig ontbijt. De roadtrip start alvast met een vroege bezichtiging van de Akropolis en een verkenning van de burcht van Mycene. Mycene was één van de belangrijkste steden in de oudheid. De indrukwekkende koningsburcht werd enkel bewoond door de heersende klasse. Vooral de Leeuwenpoort, het oudste bekende monumentale beeldhouwwerk van Europa, is wereldberoemd.

Van de warme landschappen van Arcadië naar de stille ‘ghost city’ Mystras

Maak je klaar voor een onvergetelijke rondrit over het ongerepte platteland van Arcadië, waar je eerste stopt bij de Lousioskloof. Een spectaculaire kloof van vijf kilometer lang en bijna 300 meter diep. Op weg naar Dimitsána word je omvergeblazen door zijn moderne schilderachtige steegjes met herenhuizen van wel vijf verdiepingen hoog. Verder zal je in de eerste dagen nog vele stadjes bezoeken zoals de bekende ‘ghost city’ Mystras, het centrum van het Byzantijnse Peloponnesos.

Beste reis die ik tot nu toe heb gedaan, prachtige streek en zeer aangename culturele uitstappen.- Albert

Je hopt van eiland naar eiland en geniet van een vrije dag

Island hopping is de leukste manier om veel te zien op een korte tijd. Kijken naar het uitzicht en rustig varen op zee. Je bezoekt het eiland Hydra in de Egeïsche Zee. Het eiland is de laatste jaren uitgegroeid tot een kosmopolitisch en artistiek centrum. De 18de- en 19de-eeuwse herenhuizen getuigen van de vroegere rijkdom en grandeur. Je vaart verder naar Spetses. Rondom de haven zijn vele kanonnen te zien. We maken een wandeling naar de vuurtoren, langs kiezelstranden, mooie huizen, gezellige haventjes en gezellige pleintjes. In dit leuke stadje heb je een vrije namiddag. Verder is er ook een dag voorzien om eens lekker niets te doen. Je kan zwemmen in het zwembad van ons hotel of op eigen houtje het stadje te verkennen van ons verblijfshotel, Tolo. Je bent volledig vrij om te wandelen, shoppen, relaxen en lunchen waar je ook wilt.

Je bezichtigt één van de best bewaarde theaters en gaat op verkenning in Nauplion

Op de voorlaatste dag bezoek je het theater van Epidauros, één van de best bewaarde theaters in Griekenland met een fantastische akoestiek. Het ligt als een reusachtige schelp tegen de flank van een heuvel en werd in de 4de eeuw voor Christus gebouwd. Je reist verder richting Nauplion. De marmeren wegbedekking en de opvallende homogene architectuur maken van Nauplion veruit de elegantste stad van Griekenland. Het stadsbeeld wordt vooral beheerst door drie indrukwekkende vestingen.

Ook al is de laatste dag van je rondreis in Griekenland al aangebroken, blijf je niet stilzitten. Na je laatste ontbijt rij je terug naar Athene, maar je maakt eerst nog een halte langs het kanaal van Korinthe. Deze doorgang werd aangelegd in het laatste decennium van de 19de eeuw op de plaats waar de landengte het smalst is. Dit zorgde ervoor dat Peloponnesos zijn naam van schiereiland mocht inwisselen voor een heus eiland. Je geniet nog van een lekkere lunch in een hotel in de baai van Athene en vertrekt vervolgens naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Hier stopt het avontuur, maar je gaat terug naar België met fantastische herinneringen en nieuwe, zonnige ervaringen. Nu kan je alvast beginnen met het samenstellen van je fotoboek om voor altijd terug te kunnen blikken op de mooie Griekse landschappen en monumenten.