thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenVan Verre biedt u aan:Rondreis IndonesiëMeer info
Rondreis Indonesië rondreis.be

Rondreis Bali, Flores en LombokOneindige rijstvelden en oog in oog met de Komodo varaan!

vanaf € 1.999pp
Van Verre

Uitzonderlijke eiland-hopping rondreisMaak kennis met de Kleine Soenda-eilanden

In deze rondreis ligt het zwaartepunt op Flores, één van Kleine Soenda-eilanden in Indonesië. Lombok en Bali, nog 2 van die eilanden, worden als voorafje en dessert aangedaan. Het zijn prachtige strandbestemmingen, waar de focus vooral op zee, zon, strand en genieten ligt. Bovendien doen we op Bali en Lombok erg interessante excursies en uitstappen. In Flores wordt het landschap bepaald door immense rijstvelden, kratermeren in mysterieuze tinten en kleine dorpjes. Natuurlijk wil je de Komodovaraan zien, en dit kan in zijn natuurlijke habitat in Rinca en Komodo. Je kunt deze unieke eilanden ontdekken met Van Verre reizen.

Het avontuur begint op Bali, meer bepaald in Sanur. Lekker dicht bij de luchthaven gelegen, zo'n 10 km, is dit een plek die zowel in trek is bij vertrekkers als aankomers. Sanur is kleiner, authentieker, mooier en vooral rustiger dan andere kustdorpen langs de zuidwestkust. De plaats is erg in trek bij toeristen maar heeft toch zijn oorspronkelijke, Balinese karakter weten te behouden. Je kunt er volop genieten van restaurants die lekker eten opdienen of gezellige bars die de beste cocktails serveren. Sanur is ook een paradijs voor shopaholics, en voor genieters, die zich graag laten verwennen in één van de vele massagesalons. We starten de rondreis met een driedaagse in deze stad.

De kunstenaarskolonie Ubud

Je kunt bijvoorbeeld een excursie maken naar Tanah Lot, dit is een tempel boven op een rots. Bij eb is de tempel te bereiken over een zanddam van zo'n 20 meter. Ideaal is om de tempel te bezoeken zo'n twee uur vóór zonsondergang: je hebt de garantie op hele mooie kiekjes! Een andere leuke bestemming is de Uluwatu-tempel. Ga er heen tegen zonsondergang, dan kun je de apendans of Kecakdans bijwonen. Hierna kun je dineren in één van de geweldige visrestaurants bij Jimbaran. Kuta is dan weer 'the place to be' voor zij die houden van shoppen: je kunt hier zowel de grote winkelcentra bezoeken die je bij ons ook hebt, maar je er kunt ook struinen door de kleine zaakjes, op zoek naar een uniek souvenir. We overnachten in Sanur.

De volgende dag bezoek je het kunstenaarsdorp Ubud, een verplaatsing van zo'n 2 uur. Ubud en omgeving is altijd al het mekka geweest van Bali voor binnen- en buitenlandse schilders, dansers, muzikanten en houtsnijders. Elke dag is er wel een optreden van dansers, een tentoonstelling of tempelfestival. De mooiste kunst is verzameld in het grootste paleis van Ubud, Puri Saren. In het museum vind je de knapste schilderijen, tekeningen en beelden, vanaf circa 1930.

Rondreis Indonesië met Van Verre
Vissersbootjes op strand van Senggigi

Naar Flores

Je bent drie dagen in Ubud. Tijd genoeg om één van de vele excursies te doen, zoals raften op de snelstromende rivier of een bezoek brengen aan het Monkey Forest, waar drie soorten langstaartapen leven. Pas op je spullen, want het zijn echte en vingervlugge dieven! Je kunt ook een Balinese kookcursus volgen aan The Paon Bali. Leerrijk én lekker!

Ook de omgeving is ideaal voor een wandeling, fietstocht of excursie. Een aanrader is een bezoek aan het vogelpark. Onderweg kun je een stop maken in één van de winkeltjes, waar men hardhouten meubelen, aardewerken potten en zilveren kunstvoorwerpen maakt en verkoopt. Breng ten slotte een bezoek aan de olifantengrot, Goa Gajah. Deze grot is één van de oudste bezienswaardigheden van Bali.

Op dag 6 gaat het richting Flores. Je neemt een binnenlandse vlucht naar Maumere, waar je overnacht. De dag erna start de rondreis door Flores. Je hebt hiervoor een auto of minibus met chauffeur ter beschikking. Dat is vooral erg handig: je stelt op deze manier zelf je rondreis samen. Bovendien heeft Van Verre Reizen ook voor een (Engelstalige) gids gezorgd, die vertelt je alle details over de plekken die je bezoekt. Eerst blijf je nog in Maumere; je bezoekt het vissersdorp Wuring en het Ledalero museum, dat een indrukwekkende collectie ikats (geweven doeken) herbergt. Daarna rij je naar Moni, een tocht met de nodige tussenstops, zoals Sikka, Paga Beach of Jopu. De slaapplek Moni is ideaal gelegen voor de excursie naar de Kelimutuvulkaan, morgen. Maar eerst genieten van de omgeving van Moni, waar het goed is om uren te wandelen door de rijstvelden of de watervallen in de buurt te gaan bewonderen.

Berg der Geesten

De Keli Mutu-vulkaan; ook wel de 'Berg der Geesten' genoemd, is echt adembenemend. Niet alleen het uitzicht is geweldig, ook de drie kratermeren in verschillende kleuren (donkergroen, blauwgroen en lichtgrijs) zijn dat. De vulkaan wordt met recht als één van de mooiste plekken van Indonesië beschouwd. Na de afdaling kun je nog even weken in de warmwaterbronnen van Moni en dan zet je koers richting Ende, de eindbestemming voor vandaag. Onderweg stop je in het traditionele dorp Wolotopo.

Wat een eer dat we ook het 'andere' Indonesië mochten verkennen. Nooit eerder hadden wij gehoord van Flores en Lombok... maar wat een verrijking is deze rondreis gebleken!- Liliane en André

Nationaal Park van de 17 eilanden

De rondreis gaat onverschrokken door! Vandaag ga je van de zuidkust naar de drogere noordkust van Flores. Het is een aangename rit, maar het laatste gedeelte van de tocht richting Riung - de volgende halte - ligt er heel slecht bij, maar dit hoort nu eenmaal bij de mooie couleur locale van de streek. En, de beloning is des te groter. Riung staat bekend om zijn koraaltuinen, die in het Nationaal Park '17 Eilanden' liggen. De volgende dag verken je deze 17 eilanden. Ze zijn rijk aan koraal en prachtige vissoorten, je kunt ook vliegende honden (dat zijn vleermuizen) proberen te spotten, hun nesten bevinden zich in de mangrovebossen. De rest van de dag brengen we al snorkelend en al relaxend door. Zálig!

Arak proeven

Halfweg de rondreis trek je richtig het binnenland van Flores. Bajawa is de eindbestemming, waar je heenrijdt in zo'n 3 uur. Op de route ligt Soa, bekend om zijn warmwaterbronnen en Bena, befaamd omwille van zijn megalieten en waar de voorouderverering nog sterk leeft. Ook in Bajawa is dat trouwens zo. 

Op dag 12 vertrek je voor een tocht van 4 uur, door een weids landschap, met spectaculaire uitzichten over zee, bergen en vulkaantoppen. Later, meer naar het westen, wordt het landschap dichtbegroeid: dat is het bergland van West-Flores. Arak is een populair drankje hier, je stopt dan ook bij één van vele distilleerderijen van deze sterkedrank, bij het plaatsje Aimere. Vlak voor je de eindbestemming bereikt, word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over het Rana Mese-meer.

Komodovaraan 

Vandaag doe je hét hoogtepunt van de rondreis door Flores aan. Een paar dagen rondvaren door een bijzonder natuurgebied, dat bestaat uit vele eilanden. Je wordt van je hotel opgehaald, vervolgens maak je een transfer naar de haven van Labuan Bajo. Nadat je kennis gemaakt hebt met de bemanning kan de boottocht beginnen. Je overnacht aan boord, wat heel bijzonder is. Je hebt de keuze: ofwel slapen in een gezamenlijke hut, ofwel slapen onder de sterrenhemel. Maar eerst heb je de thuis van de Komodovaraan bereikt: het eiland Rinca. Eigenlijk zou 'Rincavaraan' een correctere term zijn dan 'Komodovaraan'; ze worden op Rinca vaker gespot dan op Komodo zelf. De Komodovaraan is een reusachtige reptiel, een lengte van 3 meter is geen uitzondering!

's Anderdaags maak je een wandeling over het eiland Komodo, daarbij vergezeld door een ranger. Daarna vaar je naar Pink Beach; om te snorkelen. De wereld boven water is zeer spectaculair, maar wacht tot je de ónderwaterwereld ziet! Het eindpunt is Labuan Bajo, waar we één nacht slapen. De volgende dag staat een reisdagje op het programma. Je vliegt naar Denpasar, van daaruit naar Praya en ten slotte word je naar Senggigi gebracht, waar je incheckt in het hotel. Je zult de laatste dagen van de rondreis in het prachtige Lombok beleven.

Eindpunt Senggigi

Het dorp Senggigi heeft vele troeven. Paradijselijke, witte palmstranden, een kleurrijke cultuur, talrijke restaurants, souvenirwinkels en bars. Als je de relatieve drukte van Senggigi wat wil ontvluchten dan kun je naar de aangrenzende dorpen Mangsit en Klui gaan. Tijdens deze driedaagse in Lombok kun je, vanuit Senggigi, diverse excursies maken naar het binnenland. Wil je een stukje paradijs op aarde? Dan moet je zeker de Gili-eilanden bezoeken. Drie geweldige bounty-eilanden, gelegen tussen Bali en Lombok, perfect voor een dagje nietsdoen of voor liefhebbers van duiksport en snorkelen.

Een cultureel slot van de rondreis kan natuurlijk ook, zoals een bezoek aan de Pura Meru (een Hindoetempel in Cakranegara), Batu Kumbung (een authentiek Sasakdorp), Pura Lingsar (een tempel, één van bekendste toeristische attracties van Lombok) of het kunstmatig aangelegde meer van Narmada. Of je kunt een dagtocht bijboeken, naar het leefgebied van de oorspronkelijke bewoners van Lombok: de Sasaks. Wat je ook beslist, een geslaagd slot wordt het zéker!

Meer info over deze groepsrondreis in Indonesië

Deze 20-daagse rondreis in Bali, Flores en Lombok wordt aangeboden door reisorganisatie Van Verre.

De vanaf-prijs van deze op maat gemaakte rondreis bedraagt € 2.335 per persoon, excl. de vluchten naar Indonesië.

Meer info