thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenLiveToTravel biedt u aan:Rondreis NamibiëMeer info
Namibië rondreis met LiveToTravel

Adembenemend Namibië brengt je in vervoeringDompel je onder in de authentieke, rijke geschiedenis terwijl je overweldigd wordt door de prachtige natuur

vanaf € 3590pp
LiveToTravel

Adembenemend Namibië brengt je in vervoering14-daagse rondreis Namibië met LiveToTravel

Ben jij klaar voor een roadtrip door de spectaculaire natuur van het 3,5 miljard jaar oude Namibië? In deze groeps-of individuele rondreis ontdek je het mooiste van deze eeuwenoude streek en de meest spectaculaire nationale parken. Laat je in vervoering brengen door adembenemend Namibië.

Namibië ontleent zijn naam aan de oudste woestijn ter wereld, de Namib. Het land kenmerkt zich door zijn uitgestrekte, prachtige en desolate landschappen en onwaarschijnlijke natuur. Hier leven nog verschillende bosjesmensen zoals de San met hun kliktaal en de nomadenstammen Hama, Himba en Herero. In het noorden van het land vind je het waterrijke Okavangogebied en verder heb je de kurkdroge Kalahariwoestijn en de uitgestrekte zoutpan van Etosha. In dit land verwonder je je elke dag opnieuw over de natuur en de magnifieke fauna en flora.

Wij beginnen onze reis in Windhoek waar de gids en chauffeur ons al staan op te wachten. Windhoek is de hoofdstad van Namibië en ook meteen de grootste stad met zo’n 320.000 inwoners. Tijdens de apartheid leefden blanken, kleurlingen en zwarten strikt gescheiden. De townships waarin zij woonden, kan je nu nog steeds bezoeken. In het centrum vind je naast grote bedrijven ook een hoop winkels en groene, welonderhouden stadsparken. Na een eerste kennismaking met de groep,vertrekken wij richting de Kalahari.

Grote dorst in de woestijn

Kalahari betekent in het Tswana letterlijk ‘grote dorst’ en wie kan ze dat kwalijk nemen? Deze halfwoestijn is ongeveer 900.000 km² en omvat naast zandwoestijn ook grote gebieden steppe en savanne. In de namiddag stappen we in onze 4x4’s voor een overweldigende rit doorheen de rode duinen. Met wat geluk spot je er leeuwen, hyena’s, antilopen, stokstaartjes of bavianen.

Bosjesmannen

Het is ook de thuishaven van de bijna uitgestorven San of Bosjesmannen. Dat is de verzamelnaamvoor verschillende groepen in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Angola. Heel wat van deze stammen spreken de kliktaal, al houden ze het tegenwoordig vaak op Afrikaans. De San vormen traditionele groepen waarbij de mannen op jacht gaan en de vrouwen gewassen verzamelen.

Na onze tocht door de Kalahari genieten we ‘s avonds van een verfrissend aperitief bij zonsondergang om onze eigen grote dorst te lessen. Dat hebben we wel verdiend na een hele dag in de verzengende hitte. We bekomen samen en genieten na van de natuurpracht en de vele dieren die we zagen in de woestijn.

Torenhoge zandduinen beklimmen

De volgende dag zetten we onze reis verder richting Namib Naukluft Nationaal Park dat zowel de Namibwoestijn als het Naukluftgebergte omvat. De regio is ongelofelijk droog en bestaat vooral uit torenhoge zandduinen met een gebrande oranje kleur. In deze woestenij overleven bijna enkel slangen, gekko’s, insecten, hyena’s, gemsbokken en jakhalzen. Wij verkennen er de omgeving van de Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon. De Sossusvlei is de bekendste trekpleister van het land en verwijst naar een witte kleipan omgeven door rode zandduinen.

Je vindt er reusachtige duinen zoals Dune 45 en Big Daddy. Dune 45 is maar liefst 105 meter hoog en maakt daarmee een ongelofelijke indruk. Je kan deze duin beklimmen, maar het is een intensieve wandeling. Gelukkig is het uitzicht van bovenaf het meer dan waard. Wij rijden echter verder naar de Sesriem Canyon, een kloof met schitterende rotsformaties die ook een behoorlijke klim vragen.

Een Duitse kuststad temidden van Namibië

Op dag 5 vervolgen we onze roadtrip richting de Atlantische kust en komen we aan in Swakopmund. In deze kuststad waan je je in Duitsland. Namibië was namelijk ooit een Duitse kolonie en dat laat tot op vandaag zijn sporen na in de architectuur en het taalgebruik. Je kan hier perfect een ‘kaffee mit kuchen’ bestellen en wandelt er door netjes aangelegde straten en een boulevard langs het strand. Ook wie op zoek is naar een adrenalinerush komt hieraan zijn trekken. Het stikt er van de avonturensporten, van karten tot skydiven, sandboarden en quadrijden.

In de namiddag krijg je de kans om de stad op eigen houtje te verkennen. Ga zeker eens langs het strand, want daar ligt na de middag zowat iedereen te genieten van de stralende zon. De volgende dag gaan we te water in Walvisbaai voor een spannende boottocht. Walvisbaai lijkt een industriële havenplaats, maar er valt toch heel wat te ontdekken. Aan boord krijgen we oesters en een glaasje ‘fonkelwyn’ getrakteerd, maar de echte schoonheid is in het water te vinden. Wie goed kijkt, spot er misschien wel zeehonden, dolfijnen, pelikanen en flamingo’s. Nadien kan je bekomen op een terrasje in de stad of nog wat extra adrenaline toevoegen door bijvoorbeeld te gaan quadbiken.

Magie met versteende bomen en een twijfelachtige fontein

Na een stevige nachtrust rijden we naar Damaraland waar we het ‘Petrified Forest’ of Versteende Woud bezoeken. Hier bewonder je 280 miljoen jaar oude fossielbomen. De 50 bomen zien er soms nog levensecht uit, maar zijn wel degelijk fossielen. De wortels ontbreken en waarschijnlijk zijn ze met een vloed vanuit het noorden op deze zandstenen rif terechtgekomen.

Wat later passeren we nog spectaculaire rotsformaties op onze tocht naar Twijfelfontein. De naam Twijfelfontein verwijst naar de waterbron in de Huab Vallei die soms kurkdroog is en soms vol waterstaat. Het is een beroemde en populaire attractie. Op deze plek werden heel wat rotstekeningen gevonden van jagers uit het stenen tijdperk. Ze zijn van de hand van de San-stammen en sommige zijn wel meer dan duizend jaar oud. Je telt er minstens 2.500 inscripties en duizenden tekeningen. De meeste graveringen tonen ons dieren, geometrische figuren en sporen die zouden verwijzen naar de plekken waar je drinkwater kon vinden.

Om de dag in schoonheid af te sluiten, bezoeken we ook nog de Organ Pipes. Deze zandsteenformaties hebben de vorm van orgelpijpen en zitten verzameld in een kleine kloof. Ze werden gevormd door erosie en zijn een indrukwekkend staaltje natuurlijke kunst.

Kennismaking met de tradities van de Himba

Op dag 8 en 9 trekken we naar Palmwag, een kleine oase in het noordwesten van Damaraland. Dit is het terrein van de woestijnolifanten. We maken er in groep kennis met de Himba. Zij behoren tot een van de laatste stammen in Afrika met een traditionele levensstijl. Het zijn semi-nomaden en ze leven in de eerste plaats van hun veestapel. Ze trekken met hun koeien en geiten door het droge land en verbouwen maïs waar mogelijk. Het uiterlijk van de Himba is voor hen erg belangrijk. Het zegt iets over hun plaats in de groep en hun levensfase. Wanneer kinderen tien jaar worden, slaat men hun twee voortanden uit hun onderkaak met een stok en een steen. De vrouwen wassen zich nooit, maar smeren zich in met een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Het beschermt hen tegen de zon en geeft hun huid een rode kleur. Het belooft dus zeker een fascinerende ontmoeting te worden.

We vervolgen onze weg naar het Etosha Nationaal Park. Het is een van de grootste en belangrijkste wildparken in Zuidelijk Afrika en bestaat grotendeels uit een zoutpan en droog bushveld. Hier vind je massa’s wilde dieren zoals olifanten, zebra’s, leeuwen en antilopen. De kans is groot dat je heel wat dieren ontdekt aan de waterdrinkplaatsen. Na aankomst ontspannen we eerst even in onze lodge en bereiden we ons voor op de safari. De volgende ochtend trekken we voor een volledige dag de wildernis in met een 4x4 en houden we ’s middags halt voor een picknick.

Een verborgen parel: het Erindi Game Reserve

Op het einde van onze reis brengen we nog een bezoek aan het Erindi Game Reserve. Dit park is heel wat minder bekend en er komen dus ook veel minder toeristen. Erindi is de perfecte plek om dieren voor je lens te krijgen. Hier leven leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten samen met nog heel wat andere diersoorten. Wij maken er een namiddagsafari en genieten van de prachtige vergezichten en de vele diersoorten. ’s Avonds overnachten we in het reservaat en slapen we tussen de levendige geluiden van de bush. De volgende dag ontwaken we met een zonsopgang boven de savanne en ontspannen we nog wat in onze lodge voor we de rit terug naar Windhoek aanvangen. Daar nemen we vervolgens een nachtvlucht weer naar huis.

Na deze reis keer je gegarandeerd huiswaarts met warme herinneringen aan een schitterend land. Kies je voor een individuele reis, dan heb je de vrijheid om je roadtrip zelf aan te passen aan je eigen tempo of wensen. Reis je in groep, dan leer je nieuwe mensen kennen en deel je samen een geweldige ervaring.

Praktische info over deze reis

Je kan deze reis individueel boeken of in groep vanaf € 3.590 per persoon. Je wordt steeds begeleid door een Afrikaans-/Nederlandstalige gids en reist in een gezellige groep van minimaal 6 en maximaal 18 personen. De rondreis duurt 14 dagen en 11 nachten en leidt je langs alle hoogtepunten van Namibië. Transport, vluchten, luchthaventaksen, overnachtingen en maaltijden en excursies zoals beschreven in het programma zijn inbegrepen. Je hebt zelf de mogelijkheid om nog extra activiteiten bij te boeken.

Meer info